Završen prvi internacionalni festival outdoor turizma u istarskoj Fažani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 07:13

Završen prvi internacionalni festival outdoor turizma u istarskoj Fažani

Rastući trend turizma koji zagovara boravak u prirodi uz mnoge adrenalinske aktivnosti naveo je turističke poslenike iz Istre da organizuju Međunarodni Festival Outdoor Turizma, prvi u Evropi.

Uz panel-razgovore i savetovanja te prateće muzičke programe održano je i nekoliko duhovitih takmičenja, koja su imala elemente fizičkih aktivnosti kroz trčanje, vožnju bicikla i kajaka na otvorenom moru.

Izraz "outdoor" turizam moguće je u srpskom jeziku objasniti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opisno. Sve je više kampera na putevima, sve više onih koji planetu istražuju motociklima ili vozeći bicikl, noseći sa sobom samo neohodne stvari, da bi noćivali u šatoru ili kvalitetno uređenoj samohodnoj kamp-kućici. Mogli bismo to da nazovemo pokretom optimizma, ali ova manifestacija osmislila je i originalni naziv pokreta. Pozivamo vas u - pustolovni turizam!

Istrani su prošle godine posetili i Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu i tu je počela saradnja severne pokrajine i Istre. Jedan od zapaženih učesnika panel-diskusija bio je i Branislav Mamić, sekretar udruženja usluga u privrednoj komori Vojvodine.

"Još u novembru prošle godine, na Sajmu turizma u Novom Sadu, počela je sjajna saradnja između Privredne komore Vojvodine i Gospodarstvene komore Hrvatske, podružnice Pula. Tom prilikom upoznali smo izuzetne ljude koji su za veoma kratko vreme organizovali ovaj fantastičan festival. Veliko je zadovoljstvo što smo dobili priliku da ovde predstavimo outdoor turističku ponudu, kako Vojvodine, tako i Srbije. Panele i predavanja pratilo je veliko interesovanje i apsolutno smo spremni da ovu saradnju nastavimo i sve ovo što se ovde dešava prenesemo i našim turističkim radnicima i poslenicima, jer smtramo da je ovaj vid turizma jedan od onih koji će obeležiti budućnost turističke industrije, u svakom pogledu."

U Istri pustolovni turizam možda ima jači impuls, ali ne treba zaboraviti da kroz Vojvodinu prolaze tri Euro-velo biciklističke ture, da imamo gotovo hiljadu kilometara plovnih puteva Dunavom, Tisom i kanalskim sistemom DTD, da se trči Fruškogorski maraton, kao i da je boravak u prirodi postao smisao aktivnog odmora svakog pojedinca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.