Završen Savski karneval brodova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen "Savski karneval brodova"

Prvi put ove godine, sa ciljem da postane tradicionalni održan je „Savski karneval brodova" od radske marine do gradske plaže.

"Savski karneval brodova" okupio je veliki broj učesnika i pubilke. Atraktivnoj manifestaciji na vodi prethodio je kulturno-zabavni program namenjen deci i odraslima: oslikavanje lica, program klovnova, pravljenje džinovskih balona od sapunice, akrobacije u vazduhu, javni času salsa plesa i koncert Dečjeg hora „Piccolo''.

Pošto je primećeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da u našem gradu nedostaju karnevalski sadržaji organizovali smo Savski karneval brodov, rekao je Petar Samardžić direktor Centra za kulturu „Sirmiumart''. Zadovoljni smo odzivom i učesnika i publike, dodao je Samardžić, ova manifestacija je namenjena svim uzrastima i promoviše grad i reku Savu, i teži da bude tradicionalna.

Karneval je isplovio iz marine u naselju „29. novembar", a činilo ga je 60 plovila čamci, brodice, kajaci, katamarani jedrenjaci skuteri gliseri. Brodići su bili usidreni na gradskoj plaži i tokom koncerta kubanskog benda ,,Cubalcanica'' koji je izveo obrade srpskih pesama i pesama sa prostora bivše Jugoslavije.

Prema rečima članice Gradskog veća Marije Vurune, Karneval brodova se pripremao godinu dana, jer su ga prošle godine omele poplave. Ovo je bila proba, hteli smo da vidimo oda li će se ovo Mitrovčanima dopasti, da li ćemo imati dovoljan broj brodića, pošto je danas sve prošlo odlično nadam se da će naredne godine biti još veće ineteresovnaje, rekla je Vuruna i dodala da misli da je nekoliko hiljada građana prošlo plažom.

Latino ritmovi, zvuk Kube, letnje raspoloženje koje danas vlada i ovaj karneval otvorili su period letnjih programa u Sremskoj Mitrovici.

Ilija Jakovljević jedan od učesnika karnevala i vlasnik katamarana rekao je da misli da je ovaj karneval bolji od beogradskog. Učestvovao sam na dve beogradske regate, dodao je Jakovljević, bio sam malo skeptik ali sve je baš veoma uspelo i želim da ova regata naredni put bude i međunarodna.

Organizator manifestacije „Savski karneval brodova'' je Centar za kulturu „Sirmiumart'' u saradnji sa mitrovačkom Asocijacijom za bezbednost saobraćaja, a pod pokroviteljstvom grada Sremska Mitrovica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.