Zavejana sela u Novoj Varoši, mećava na Vlasini, smetovi metar i po

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 13:08

Zavejana sela u Novoj Varoši, mećava na Vlasini, smetovi metar i po

Sneg koji pada više od 24 sata u opštini Nova Varoš zavejao je sela ispod Zlatara, Javora i Murtenice.

Predsednik te opštine Radosav Vasiljević rekao je za Tanjug da se radi na osposobljavanju pojedinih putnih pravaca i istakao da žitelji nemaju probleme sa strujom.

"Nadamo se da ćemo u toku dana osposobiti te putne pravce, a za sve lokalne puteve čekamo da se vejavica smiri da bismo ih pročistili", rekao je Vasiljević.

On je naveo da su lokalni putevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispod planina u selima iznad 1.200 metara nadmorske visine neprohodni, ali naglasio da je situacija sa strujom trenutno dobra.

"Imamo redovno snadbevanje električne energije, problem je samo sa velikim vetrom i vejavicom", naveo je Vasiljević.

Mećava na Vlasini, smetovi metar i po

Vlasinu je u ponedeljak popodne zahvatila snežna mećava, a sneg i jak vetar napravili su nanose do metar i po.

Meštani su rekli da su bili zavejani i prozori i vrata, pa se iz kuća nije moglo, prenosi RTS.

Sneg od jutros više ne pada, ali je temperatura 8 stepeni ispod nule. Glavni putni pravci su prohodni, ali su putevi do zaselaka zavejani.

U petnaestak kilometara udaljenoj Crnoj Travi sneg nije napravio veće probleme. Bez struje je desetak domaćinstava u selu Mlačištu, ali ekipe su na terenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.