Zatvara se granica između dve najveće australijske države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 08:25

Zatvara se granica između dve najveće australijske države

Granica između dve najnaseljenije australijske države Viktorije i Novog Južnog Velsa od danas će biti zatvorena kako bi se sprečilo širenje virusa Kovid-19, izjavio je premijer Viktorije Danijel Endrus.

To je prvi put u poslednjih 100 godina da se ta granica zatvara - poslednji put to se dogodilo 1919. godine, za vreme epidemije španske groznice, prenosi Rojters.

Broj obolelih od korona virusa poslednjih dana se povećao u Melburnu, prestonici Viktorije, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su vlasti naredile striktno distanciranje u 30 predgrađa i naredile da devet stambenih višespratnica bude u potpunom karantinu.

Zatvaranje granice između dve države počeće u utorak u 11.59 po lokalnom vremenu.

Inače, Viktorija koja se graniči još sa Južnom Australijom, tu granicu je zatvorila još ranije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zatvara se granica između dve najveće australijske države

Izvor: B92, 06.Jul.2020

Sidnej -- Granica između dve najnaseljenije australijske države Viktorije i Novog Južnog Velsa od danas će biti zatvorena kako bi se sprečilo širenje koronavirusa...To je prvi put u poslednjih 100 godina da se ta granica zatvara - poslednji put to se dogodilo 1919. godine, za vreme epidemije španske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.