Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2023, 07:46

Zaslađivač aspartam mogući kancerogen, ali bezbedan u organičenim količinama

Jedan od najpopularnijih veštačkih zaslađivača na svetu aspartam, koji se koristi u proizvodima poput Koka Kole Zero i žvakaćih guma Mars Ekstra, "mogući je kancerogen", ali je bezbedan za konzumaciju u ograničenim količinama, saopštile su danas dve grupe povezane sa Svetskom zdravstvenom organizacijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ASPARTAM JE "MOGUĆI UZROČNIK RAKA" Veštački zaslađivač koji se najviše koristi u svetu potencijalno KANCEROGEN, evo šta je još u toj grupi

Izvor: Blic, 14.Jul.2023

Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) i Svetska zdravstvena organizacija (SZO), kao i Zajednički stručni odbor za prehrambene aditive (JECFA) objavili su danas procenu uticaja po zdravlje veštačkog zaslađivača aspartam.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.