Izvor: Magyar Szó, 17.Jul.2011, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapisnik i glasanje o glavnom uredniku

Najžučnija rasprava na jučerašnjoj sednici Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine vodila se povodom tačke dnevnog reda u okviru koje je usvojen zapisnik sa prethodne sednice. Predsednik tog tela Tamaš Korhec rekao je, naime, da je zbog toga što su se nakon pre tri nedelje održane sednice postavila pitanja koliko je bilo prisutnih na sednici, odnosno koliko ih je i kako glasalo prilikom odlučivanja o smeni glavnog urednika „Mađar so“-a i imenovanju novog, zamolio zapisničara Žolta Varkonjija da na osnovu snimaka sa sednice rekonstruiše raspravu i glasanje. Nakon proučavanja snimaka ispostavilo se da smenjivanje Čabe Presburgera nije potvrđeno sa 18 glasova „za“, pet uzdržanih i šest glasova protiv, nego sa 17 glasova „za“, uz šest uzdržanih i šest glasova protiv.

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

„Od privatizacije manjinskih medija neće biti ništa“

Izvor: Magyar Szó, 17.Jul.2011

Savetnica za informisanje Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Eržebet Zita Šimon izjavila je da do privatizacije svih medija, osim javnih servisa Srbije i Vojvodine, kako je to predloženo u nacrtu Medijske strategije Srbije „neće doći“. – Mi smo sigurni da ćemo postići ono što...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.