Zanatska kuća do kraja oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanatska kuća do kraja oktobra

NOVI SAD -

Zanatska kuća, koju su uspostavili Udruženje zanatlija Novog Sada i Turistička organizacija Novog Sada, biće otvorena do kraja oktobra, najavila je Turistička organizacija Srbije.

U drvenoj kućici od 50 kvadratnih metara pokrivenoj trskom na Platou ispred Sportskog i poslovnog centra Vojvodina, zajedno su se našli keramičari, užari, kovači sa proizvodima od kovanog gvožđa, tkači sa odevnim predmetima i ukrasima za domaćinstvo, vinari i sarači, drvorezci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i još po neki.

Radi se o članovima Sekcije starih zanata Udruženja zanatlija, koje okuplja više od 20 članova i tokom letnjih meseci učiniće da još jedan deo grada bude zanimljiv, šaren i turistički primamljiv.

Zanatlije će na taj način moći lakše da turistima i domaćim posetiocima ponude svoje proizvode, pre svega suvenire, i da tako doprinesu ukupnoj turističkoj ponudi grada.

Posebno će biti interesantne majstorske radionice za sve znatiželjne da saznaju ili nauče o tradiciji i izradi zanatskog proizvoda.

Zamišljeno je da posebno školska deca dobiju znanja o tradiciji i istoriji kraja u kome žive.

Novi Sad ima bogatu tradiciju zanatstva.

Kao preteča sadašnjeg Udruženja zanatlija uzeta je Zadruga novosadskih Srba zanatlija osnovana 1870. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.