Žalba Pan radija Vrhovnom sudu zbog odluke RRA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba Pan radija Vrhovnom sudu zbog odluke RRA

NOVI SAD - Novosadski Pan radio žalio se Vrhovnom sudu Srbije na odluku Republičke radiodifuzne agencije (RRA) po kojoj je ta radio stanica izgubila lokalnu frekvenciju za emitovanje programa, izjavila je danas direktor Pan radija Marica Jolović.

Jolović je agenciji Beta kazala da zaposleni na Pan radiju smatraju da su oštećeni jer njihova radio stanica nije dobila frekvenciju i da im je odlukom RRA "naneta velika nepravda".

Ona je podsetila da je Pan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radio emitovao program od juna 1991. godine, na frekvenciji od 100,6 megaherca i da je radio stanica, poštujući zakonsku obavezu, obustavila emitovanje programa 30. avgusta ove godine.

Jolović je kazala da je odluka RRA još čudnija ukoliko se zna da je osnivač Pan radija Savez slepih Vojvodine, kao i da je ta radio stanica u svom programu imala i značajan broj humanitarnih emisija, posvećenih osobama sa invaliditetom.

"Nijedna medijska kuća nije emitovala program posvećen osobama sa invaliditetom toliko dugo", navela je Marica Jolović.

Ona je podsetila da je Pan radio osnovao i preduzeće "Luj Braj", u kojem su zaposlene isključivo osobe sa invaliditetom.

Jolovićeva je izrazila nadu da će Vrhovi sud Srbije usvojiti žalbu Pan radija.

Lokalna frekvencija od 100,6 megaherca dodeljena je novosadskom radiju "Planeta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.