Zakup državne zemlje - uz garancije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakup državne zemlje - uz garancije

PANČEVO - Opština Pančevo raspisala je javni oglas za davanje u zakup državnog zemljišta u deset katastarskih područja, na tri godine, veličine 9.112 hektara, raspoređenog u 86 parcela.

Ponude se primaju u pisanoj formi do 9. juna, a početna cena je 8.000 dinara po hektaru. Najveća parcela koja se nudi u zakup je 488 hektara u Pančevu i Starčevu 477 hektara.

Kako se navodi u opštini Pančevo, poučeni iskustvom da zakupci izlicitiraju zemlju, a onda izbegnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uplatu', Pančevci su predvideli da se prilože garancije, a oni koji su ostali dužni državi za ranije potpisani zakup, a nisu platili ugovorenu obavezu, neće moći da učestvuju u ovom konkursu.

Prema katastarskim podacima, u pančevačkoj opštini izvan građevinskih reona ima 67.140 hektara obradivog zemljišta, od toga u privatnoj svojini je 36.216, a kao državna se vodi 21.774 hektara, dok zadrugama pripada 1.344 hektara.

Učesnici konkursa, da bi obezbedili korišćenje zakupa uz ponuđenu cenu, potrebno je da imaju garanciju banke ili hipoteku dvostruko veću od cene zakupa koju nude.

Prošle godine, u pančevačkoj opštini, od ponuđenih 6.000 hektara oranica, zakupljeno je 3.646 hektara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.