Izvor: Magyar Szó, 15.Okt.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedno za dom penzionera

U opštini Mali Iđoš su četiri grupe uspešno konkurisale na konkursu Ministarstva za omladinu i sport. Jedna od njih je Udruženje za očuvanje životne sredine „Grinhed” koje je konkurisalo za uređenje doma penzionera. Za ceo projekat „Grinhed” je dobio 40.000 dinara, izjavila je Ildiko Udvardi, aktivista udruženja i koordinatorka projekta.

„Konkurisali smo zajedno sa Udruženjem penzionera Malog Iđoša i sa grupom za ručni rad „Dalija”. „Grinhed” svoje skupove >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << održava u prostorijama Udruženja penzionera. Zbog toga smo želeli urediti tri prostorije. Radove smo počeli početkom septembra, a u svim prostorijama smo krečili i ofarbali vrata i prozore” izjavila je koordinatorka.

Jedan od uslova konkursa je bio da se mora posvetiti pažnja i teritorijama pogođenim poplavama. „Grinhed” će rukotvorine koje će izraditi sa članovima „Dalije” prodati, a novac od prodaje će biti uplaćen za pomoć pogođenima od poplava u okolini Obrenovca.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.