Zahvalnice za Učim + Znam = Vredim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnice za "Učim + Znam = Vredim"

Svečanost kojom je zvanično završena ovogodišnja sezona projekta "Učim + Znam = Vredim", održana je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Pomenuti projekat ima za cilj da promoviše najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvajali nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, tako što se njihove forgrafije objavljujun na bilbordima na različitim lokacijama u gradu, a na današnjoj svečanosti tim učenicima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Projekat "Učim + Znam = Vredim", Udruženje za promociju društvene odgovornosti pokrenulo je prošle godine u Novom Sadu, a ove godine, pored Novog Sada, projekat je sproveden i u opštinama Temerin, Srbobran i Sremski Karlovci.

Pored predsednika Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandra Savanovića, današnjoj svečanosti su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu Stevan Pilipović i predsednici pomenutih opština.

Primer mladima

Obraćajući se nagrađenim učenicima Đorđe Milićević je rekao da su oni svoju vrednost pokazali i dokazali i da su na taj način postali pravi primer svim mladim ljudima ukazavši im šta su to prave vrednosti.

"Nastavite tim putem koji će vam otvoriti nove puteve znanja", rekao je Milićević, koji je u izjavi novinarima kazao da će Pokrajinska vlada i u narednom periodu podržavati projekat "Učim + Znam = Vredim", istakavši da veruje da će se iz godine u godinu tom projekti priključivati sve više i više opština.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je velika čast upoznati lično lica sa bilborda.

"Ovo je sjajan akcija koja ne omogućava samo da na bilbordima vidimo najbolje učenike već promoviše prave vrednosti", rekao je Vučević

On je poručio nagrađenim učenicima da "nam daju za pravo da verujemo da smo na pravom putu i da je budućnost ove države u pravim rukama".

"Postali smo Omladinska prestonica Evrope jer smo prepoznati kao grad koji ima posebnu politiku prema mladima i kao takvi i dalje ćemo podržavati ovu i sve slične akcije koje promovišu prave vrednosti", istakao je Vučević.

Predsednik ogranka SANU u Novom sadu Stevan Pilipović je rekao da je formula "Učim + Znam = Vredim" potpuno tačna i da je velika stvar to što su najbolji učenici svojim radom i znanjem zavredili da se nađu na bilbordima i da budu predstavljeni javnosti.

Uspesi u znanju, talentu i veštinama

Predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović je rekao da je pomenuti projekat prvobitno bio zamišljen tako da se građanima Novog Sada ukaže na decu iz našeg okruženja koja postižu uspehe u znanju, talentu i veštinama, a za koju u medijima nema dovoljno ili nema uopšte mesta.

"Ove godine smo ostvarili značajan napredak, ne samo zbog činjenice da umesto 30-tak učenika koliko ih se prošle godine našlo na bilbordima ove godine 140 divnih lica krase bilborde, već i zbog toga što smo akciju pored Novog Sada proširili i na opštine Temerin, Srbobran i Sremske Karlovce", rekao je Savanović.

Po njegovim rečima pomenuta akcija je pokazala i dokazala kako dobre ideje mogu da okupe ljude različitih interesovanja i političkih pogleda na svet, a kao posebno značajno istakao je činjenicui da niko ko se projektu pridruživao nije pitao ko ga podržava, već kako mogu da pomognem.

"Pokazali smo da se pozitivnom kampanjom može izreći ozbiljna društvena kritika i da ovakav vid aktivizma daje rezultate. Borba za prave vrednosti je zadatak celokupnog društva i to što se danas nalazimo u holu "Banovine" pokazuje da smo na dobrom putu", istakao je Savanović.

On je na kraju kazao da "svaki bilbord sa pametnim i talentovanim učenikom predstavlja jedan bilbord manje za promociju onih kojima na bilbordima i ne treba da bude mesto" i da "svaki članak i prilog u medijima o uspešnim i mladim ljudima usklaćuje prostor društvenom talogu da se promoviše u zvezde".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.