Zagorčić: Bićemo spremni za Ligu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagorčić: Bićemo spremni za Ligu Evrope

Posle dva kišna i prohladna dana, juče su na Zlatiboru vladali gotovo idealni uslovi za rad na treninzima fudbalera Vojvodine.

Znaju crveno-beli da nemaju mnogo vremena za pripreme i da moraju do u tančine da slušaju šefa stručnog štaba Zlatomira Zagorčića i njegove saradnike Zoltana Saboa, Gorana Šaulu, Borisa Nađa, kao i kondicione trenere Aleksandra Jankovića i Gorana Bašića. Atmosfera na treninzima je izuzetna, a disciplina na visokom nivou.

"Činimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve kako bismo maksimalno pripremljeni dočekali prvi takmičarski susret u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Vreme za pripreme je veoma kratko i upravo zbog toga me raduje način na koji kandidati za tim treniraju, njihovo zalaganje i izuzetna disciplina. To je jedini put da stignemo do željene forme i da budemo pravi za prvu zvaničnu utakmicu",  rekao je Zlatomir Zagorčić.

U prvoj trening utakmici s FAP-om, i pored veoma loših vremenskih prilika, Vojvodina je pobedila rezultatom 3:0.

"Iskreno, nismo planirali da igramo s timom iz Priboja, ali smo u i tom susretu imali šta da vidimo. Istina, bilo je propusta, ali smo ih uočili i radimo na njihovom ispravljanju. Igrali smo s nepoznatim rivalom na kojeg smo morali da se adaptiramo i, generalno govoreći, mislim da je test uspeo. Veoma mi ja bitno to da se novajlije što pre priviknu na uslove treninga i atmosferu u ekipi. Mislim da su na dobrom putu i možete i sami da posvedočite kako se uočava napredak u njihovoj igri, što me dodatno ispunjava zadovoljstvom", naglasio je Zagorčić.

Uskoro će uslediti i žreb za prvo kolo kvalifikacija u Ligi Evrope (22. juna, u Nionu). Priželjkujete li posebno nekog rivala?

"Žreb je lutrija i ne razmišljam na način da bih nekog voleo da dobijemo, odnosno da izbegnemo. Biće onako kako žreb odredi i tu neminovnost moraćemo da prihvatimo".

Sigurno bi puno značilo to da su na Zlatiboru i Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov i Mirko Ivanić. S druge strane, stižu svakodnevno vesti kako bi neki od ovih mladih reprezentativaca mogli da bapuste Vojvodinu?

"Moramo da se snalazimo i trudimo se da najkvalitetnije što možemo radimo s fudbalerima koje ovde imamo na okupu. Jasno je da bi nam puno značilo da su igrači koje ste spomenuli ovde, s nama, ali to je srpski fudbal i to su zakoni i pojave koje u njemu vladaju. Oni koji najviše vrede, odlaze u inostranstvo, a na nama je da nastavimo s daljim radom. Momci rade jako dobro i jedino nas je poremetila povreda Saše Ćurka. Svi smo uz Saleta, želimo mu da se što pre oporavi i vrati na teren".

Sutra igrate sa ekipom Mladost iz Lučana, član Jelen Superllige?

"Lučanci su veoma dobar tim, što su i u prolećnoj polusezoni pokazali. Biće to prava kontrolna utakmica i za njih i za nas. Mi ćemo početi da sužavamo broj kandidata za tim, minutaža više neće biti ujednačena kao u duelu s FAP-om i, praktično, već sada počinjemo s definisanjem ekipe koja bi mogla da počne prvu takmičarsku utakmicu u Evropi",  najavio je Zlatomir Zagorčić.

Ćurko mora na operaciju

Mladi, 19-godišnji napadač Vojvodine Saša Ćurko, pre dva dana napustio je pripreme Vojvodine i u Novom Sadu uradio snimak magnetnom rezonancom povređenog kolena. Nažalost, snimak je potvrdio da je reč o kidanju prednjih ukrštenih ligamenata.

"Klinički pregled naslućivao je da je reč o teškoj povredi, a snimak je to i potvrdio. Saša će sada morati da se pripremi za operaciju i mislim da će najkasnije u roku od deset dana hirurški zahvat biti urađen u Novom Sadu. Pred njim je dugačka pauza, koja će potrajati između šest i osam meseci", rekao je dr Vukosav.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.