Za socijalnu zaštitu 38 miliona dinara

Izvor: Blic, 11.Avg.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za socijalnu zaštitu 38 miliona dinara

U Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici danas su potpisani ugovori o dodeli 38.000.000 dinara po konkursu za sufinansiranje programa u oblasti socijalne zaštite.

- Konkurs se sastojao iz tri dela i to 20 miliona dinara za investicije za ustanove socijalne zaštite čiji je osnivač Pokrajinska vlada, drugi deo konkursa je vezan za unapređenje socijalne zaštite s opredeljenih 10 miliona dinara, a treći se odnosio na udruženja za koje smo izdvojili osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << miliona dinara - rekla je Novka Mojić, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Ona je dodala da je komisija imala težak posao prilikom dodele novca.

- Svake godine imamo dilemu šta je to što je dovoljno za oblast socijalne zaštite, imajući u vidu da su potrebe izuzetno velike. Reper nam je bio kvalitet projekata, zatim šta su ustanove i udruženja u prethodnim godinama radile i da li su pravdali sredstva – rekla je ona.

Novac je izdvojen za realizaciju programa dnevnih usluga u zajednici, podrške za samostalan život, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge i poboljšanje uslova za pružanje smeštaja.

- Želim da zahvalim Pokrajinskoj vladi što nastavlja pomoć i podršku bez koje ustanove socijalne zaštite ne bi mogle da opstanu. Materijalna podrška i pomoć je podjednako važna koliko i dolasci, pažnja, topli ljudski dodir, empatija prema našoj deci koja sticajem životnih okolnosti, i ne svojom krivicom, nisu mogla da iskuse u biološkoj porodici – kazao je Srđan Egić, direktor Dečjeg sela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.