Izvor: Magyar Szó, 26.Sep.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sigurniji saobraćaj

U letnjem period, u Bačkoj Topoli, obnovljena su dva pešačka mosta u blizini Osnovne škole “Nikola Tesla”. Zahvaljujući činjenici da su radovi izvršeni na vreme, đaci sada mogu sigurnije da stignu do škole.

„U poslednje vreme često pričamo o većoj sigurnosti u saobraćaju, prvenstveno u vezi puteva gde je veliki promet. U proteklom periodu smo pažnju posvetili pešacima, prvenstveno onima koji koriste pešačke mostove u okolini škole. Ovi mostovi su bili u veoma lošem >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << stanju, ali smo ih sada obnovili tako da sad deca mogu bezbrižno da ih koriste”, izjavila je Melinda Kokai Mernjak, gradonačelnica Bačke Topole.

Izvođač radova je bio D.O.O. “Dubrava” iz Bajmoka, a ukupna vrednost investicije je bila 480.000 dinara, a novac je obezbeđen iz mesnog samodoprinosa. „Trotoari na pešačkim mostovima su dobili novu betonsku površinu, sistem ograde je obnovljen i ofarban, a pojačani su i osnovi mostova, bokovi i obnovljeni su kanali za odvođenje kišnice u okolini ovih mostova”, objasnio je Zoltan Ivanić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za uređenje zemljišta.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.