Za sanaciju rimokatičke crkve u Novim Banovcima - 626.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2018, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sanaciju rimokatičke crkve u Novim Banovcima - 626.000 dinara

Za sanaciju jedne od najstarijih rimokatoličkih crkvi u Sremu i najstarijeg sakralnog objekta u opštini Stara Pazova koji pripada Srijemskoj biskupiji ove godine opredeljeno je 626.000 dinara. 

U pitanju je Rimokatička crkva Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima koja je stara više od 250 godina, a koju je Zavod za zaštitu spomenika od kulture proglasio spomenikom kulture.

Prethodnih godina zahvaljući sredstvima Opštine Stara Pazova radilo se na uređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovog verskog objekta, a tokom ove godine sredstvima Pokrajinske vlade pomenuta crkva dobiće novi izgled. Radove finansira Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.