Za razvojno-istraživačke projekte 6 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 19:45

Za razvojno-istraživačke projekte 6 miliona dinara

Deset visokih škola strukovnih studija u Vojvodini, dobilo je finansijska sredstva za razvojno-istraživačke projekte na osnovu Javnog konkursa podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Usavršavanje i sticanje novog znanja iz oblasti ekonomije, tehnologije i drugih stručnih oblasti, od izuzetnog je značaja za učesnike razvojnoistraživačkog projekta, a koji ne bi bio moguć bez finansijske podrške, kažu predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visokoobrazovnih stručnih škola, koji su dobili sredstva na konkursu.

"U ovom projektu mi ćemo pratiti interakciju koja postoji između medijske promocije i preduzetništva i kako se to odražava na ekonomski razvitak naše zemlje, odnosno kako to se odražava na privredni razvitak u Autonomnoj Pokrajini Vojvodine", kaže dr Ivana Ikonić, iz Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije.

"Mi planiramo da razvijemo jedan sistem koji bi pravili praktičnu inertaktivnu igračku, za predškolski uzrast za decu koje imaju neke problem u razvoju znači ometene u razvoju i to bi radilo na srpskom i na mađarskom jeziku", kaže dr Zlatko Čović sa Visoke tehničlke škole strukovnih studija.

Kako Milošević ističe, prvenstveno je važno naglasiti da su profesori strukovne nastave i u prethodne četiri godine dokazali svoju posvećenost u radu.

"Promovisanje 14 razvojno istraživačkih projekata upravo u ovom ambijentu visoke vaspitačke škole je zapravo posledica jednog višegodišnjeg rada ali ne samo nas u sekretarijatu nego i decenijskog rada visokih škola. Danas je važno da promovišemo kako to direktor Bojan Milošević kaže dualno obrazovanje,dakle ono obrazovanje koje je u bliskoj vezi sa privredom, sa vaspitanjem ali i sa interesima lokane samouprave", napominje prof. dr Zoran Milošević , pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Za tih 14 ugovora koji su dodeljeni, pokrajinski sekretarijat izdvojio je iz budžeta 6 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.