Za računare Matici srpskoj 900.000

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za računare Matici srpskoj 900.000

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je 900 hiljada dinara za nabavku računarske opreme za Maticu srpsku.

"Ako odete na naš sajt možete videti mnoga zbivanja u Matici na osnovu video snimka sa odloženim gledanjem. To je veliki doprinos. Naša komunikacija sa članovima širom sveta je sada daleko intenzivnija", kaže Dragan Stanić, predsednik Matice srpske.

Matica srpska zna kako treba razvijati našu nauku, umetnost i kulturu, ali joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je za ostvarivanje tog plana potrebna dugoročna saradnja sa nadležnim institucijama, poručio je Stanić.

Pokrajinski sekretarijat svake godine izdvaja novac koji Matici, kako kažu, pomaže u realizovanju njihovih planova, a posebno u opremanju te institucije novim informacionim tehnologijama.

"Imamo još nekoliko projekata od nacionalnog značaja, nekoliko koji su od internacionalnog značaja, a i nekoliko koji bi trebali da ovu našu baštinu predaka zaštite", rekao je Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj.

Kako je dodao, na listi prioriteta pokrajinskog Sekretarijata jeste i ulaganje u nastavak naučno istraživačkog rada Matice srpske, ali i održavanje njene zgrade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Matica srpska dobila 900.000 dinara za računare

Izvor: Radio 021, 15.Dec.2014

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je 900 hiljada dinara za nabavku novih računara za Maticu srpsku...Predsednik Matice srpske, Dragan Stanić naglasio je da Matica živi od dobre energije svojih članova, koji su spremni da rade na svemu onome što su kulturni i naučni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.