Za deset dana nastavak gradnje Žeželjevog mosta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za deset dana nastavak gradnje Žeželjevog mosta

Radovi na izgradnji Žeželjevog mosta na Dunavu u Novom Sadu trebalo bi da budu nastavljeni za deset dana, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i minstarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je napomenula da će na ovonedeljnoj sednici Vlade biti donet radni zaključak na osnovu kojeg će pokrajina i Grad Novi Sad moći da, u okviru rebalansa budžeta, planiraju sredstva u ukupnom iznosu od 2,9 miliona evra, koliko je potrebo za finansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodatnih radova na tom mostu.

Odgovarajući na pitanje novinara tokom međunarodnog skupa o energetici, Mihajlovićeva je istakla da su taj iznos dodatnih troškova utvrdili nadležni organi i stručnjaci a da resorno ministarstvo, na čijem je čelu, nastoji da što pre budu nastavljeni ti veliki i važni radovi, koji praktično stoje dve godine.

“Moj zadatak u tom pogledu bio je da, ako ništa drugo, budem medijator, da okupim sve zainteresovane, da vidimo gde je problem i pomognem u njegovom rešavanju”, kazala je ministarka naglasivši da se ispostavilo “da su svi spremni i da hoće da rade”.

Prema njenim rečima, u tom smislu važno je i to što je odobren program “lot 3”, na osnovu kojeg će pristupni putevi biti finansirani sredstvima koje obezbeđuje Evropska komisija.

Mihajlovićeva je naglasila potrebu da izvođači radova daju realan rok za izgradnju tog mosta, koju će ministarstvo redovno kontrolisati.

Investitor izgradnje novog Željevog mosta, na mestu istoimenog srušenog u NATO bombardovanju 1999. godine, jesu "“Železnice Srbije" a izvođač radova je špansko-italijanski konzorcijum firmi “Azvi-Tadei-Horta-Koslada”.

Taj projekat, čije je ostvarivanje počelo u martu 2011. godine, zajednički finansiraju EU, AP Vojvodina i Grad Novi Sad, a prema poslednjim objavljenim podacima novi most trebalo bi da košta oko 55 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.