Za Svratište sakupljeno 55 hiljada dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Svratište sakupljeno 55 hiljada dinara

Protekla tri dana na Humanitarnom bazaru u Novosadskom pozorištu prodato je knjiga u vrednosti od oko 55 hiljada dinara, a sav novac uručen je Svratištu za decu i mlade.

Novosadsko pozorište već četvrtu godinu organizuje slične akcije u želji da pred novogodišnje praznike obraduje one kojima je pomoć potrebna.

„Tih 55.000 dinara koje smo sakupili je samo jedan mali, zaista mali, gest koji u suštini služi nama da nekako zataškamo ono ljudsko osećanje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nam proizilazi iz toga da jako puno ljudi živi oko nas, koji bez tih pomoći, kao što je pomoć Novosadskog pozorišta, možda ne bi preživeli sutrašnji dan", kaže Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta.

Knjige za ovu humanitarnu akciju donirale su biblioteke Novog Sada i Bačke Topole, ali i građani.

„Želim još jednom da se zahvalim Novosadskom pozorištu i svim ljudima grada Novog Sada, koji su učestvovali ovoj akciji kako bi pomogli da naši klinci ove godine dobiju svako svoj paketić, koji će biti ogroman i koji će ih sve učiniti sretnim", kaže Vuk Kockar, koordinator Svratišta za decu i mlade.

Ovo je bila dobra prilika za sve ljubitelje knjiga da pronađu interesantno štivo za sebe ili svoje bližnje, a ujedno humanim činom pomognu sugrađanima kojima je to najpotrebnije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.