ZRENJANINCI U STRAHU Lisica me zgrabila za nogu, pas me spasao

Izvor: Blic, 11.Nov.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZRENJANINCI U STRAHU Lisica me zgrabila za nogu, pas me spasao

Zrenjaninci koji žive u blizini Šećeranskog parka u strahu su od lisica koje su se ponovo pojavile i napadaju domaće životinje.

U delu Pančevačke ulice u Zrenjaninu lisice su poslednjih dana udavile jednog zeca i nekoliko kokošaka. Meštani kažu da teror lisica trpe godinama.

- Lisice su se pojavile prvi put još pre pet godina i počele da tamane živinu. Imao sam silne gubitke. U dvorište su mi ulazile usred dana, sve sa malim lisičićima, i uopšte se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << boje. Poslednje što su mi odnele je deset kokošaka i onda sam rešio da više ne držim živinu. I komšije su imale mnogo štete - kaže Branko Toković iz Pančevačke ulice. Njemu se dogodilo i da ga je lisica napala, i od tada je mnogo oprezniji kada ih vidi.

- Ušla je lisica u dvorište i nisam mogao da je isteram. Kada sam pokušao da je šutnem, zubima me je dohvatila za cipelu. Sreća da su cipele bile dobre, pa nije progrizla, a onda se umešao moj pas i praktično je rastrgao - priča Toković. U tom delu Pančevačke ulice malo koja kuća nije pretrpela štetu zbog upada lija u živinarnike.

- Došla je u podne i poklala mi deset kokošaka, a onda pobegla preko Begeja. Priča se da ima tamo jazbinu. A komšiji Darku su udavile celo leglo kokošaka i zeca - kaže Aleksandra P. Ona nikome nije ni prijavljivala slučaj, jer ne zna šta bi se uopšte moglo uraditi.

- Jedino što sam oprezna i vodim računa da ni ja ni deca, koja su mala, uveče ne izlazimo. Mada nisam čula da su napadale ljude, već samo životinje, mislim da mi ovde moramo biti oprezni - kaže ona. Meštani misle i da je uzrok stalnog dolaska lisica to što se u ovom delu grada pojavljuju fazani, pa privlače lisice.

Lisice su pravu uzbunu u Zrenjaninu napravile i pre dve godine, kada su se pojavile među soliterima u naselju „4. juli“. Tada je Zrenjaninka Nikoleta Dojkić imala susret sa lisicom kod vrtića „Leptirić“. Na prijavu Dojkićeve, uplašene za bezbednost dece, reagovala je Komunalna policija i zoohigijenska služba, pa su na kritičnim lokacijama postavljene dve zamke za hvatanje lisica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.