ZR: Zeleno zvono prestaje sa radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR: "Zeleno zvono" prestaje sa radom

Iz Zrenjaninskog Pozorišnog kluba "Zeleno Zvono" saopšteno je da od 24. aprila ovo mesto prestaje sa radom. U sopštenju se navodi da je Zvono u prethodnih 25 godina organizovalo više od 1700 koncerata i preko hiljadu tribina, promocija i drugih događaja.

Branislav Grubački, menadžer zelenog zvona izjavio je da ambijent u kojem zvono posluje nije adekvatan i nije nešto što bi moglo da da nadu za promene. Ono o čemu se u prethodnom periodu govorilo su i neplaćene kirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Količina pritisaka, količina loše atmosfere koja vlada u ovom društvu određuje to da Zeleno Zvono više nije potrebno kako ovom gradu, ne znam možda i šire. Način na koji se mi bavimo ovim poslom sve ove godine je bio određen količinom posete, znači mi smo manje više na tržišnim osnovama radili nešto što je bila javna i opšta stvar. Niti je to više javna stvar, niti je potreba publike u dovoljnoj meri velika da bi mogli da opstanemo. Ako je Zeleno Zvono jedino dužno u ovom gradu i ako Zeleno Zvono jedino smeta ovom gradu, Zelenog Zvona neće biti", rekao je Grubački.

U Gradskoj kući kažu da nema povlašćenih zakupaca.

"Ja sam i prošle i pretprošle godine rekao da neće biti povlašćenih zakupaca. Ko redovno izmiruje svoje obaveze taj će ostati u lokalu, ko ne izmiruje neće, i videli ste da pravimo reda u samom centru u najužoj pešačkoj zoni, i u široj, i na periferiji, tako da ne vidim u čemu bi se pravila razlika sa Zelenim Zvonom ili bilo kojim drugim kafićem u gradu", naglasio je Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Kako je saopšteno iz Zelenog Zvona od 1991. godine do sada organizovano je preko 1 700 koncerata i preko hiljadu tribina, promocija, i raznih drugih kulturnih i obrazovanih aktivnosti.

Aktivnosti će biti do 24. aprila kada će kako je najavljeno Zvono prestati sa radom. Na tribini „Izlaz uvek postoji – ovo je bio naš pokušaj" okupli su se neki od učesnika u dosadašnjim programima „Zvona", kao i njegovi saradnici i gosti.

"Zeleno Zvono je za mene metafora jednog bogatog društvenog, kulturnog i umetničkog života. U nekom periodu sam ovde zaista provela jako lepo i kvalitetno vreme", rekla je  Vladana Kojić, prvi PR Zelenog Zvona

Tokom ove nedelje najavljene su i predstave i koncerti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.