ZIG: Počela izgradnja cevovoda između Kisača i Rumenke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZIG: Počela izgradnja cevovoda između Kisača i Rumenke

Prošlog ponedeljka počeli su pripremni radovi na izgradnji poveznog cevovoda, dugog oko 5800 m, kojim će  se otpadne vode iz Kisača odvoditi do prečistača u Rumenki, čija je izgradnja, kako danas saopštava novosadsko javno preduzeće Zavod za izgradnju grada (ZIG), takođe u toku.

Kako se navodi, predviđeno je da se otpadne vode naselja Kisač od glavne crpne stanice u Ulici Janka Gombara odvode trasom regionalnog puta R-127, na deonici Kisač-Rumenka, sa prelaskom preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kanala DTD, i dalje kroz Rumenku do kolektora u Kosovskoj ulici, odakle se dalje šalju do postrojenja za prečišćavanje.

Izgradnjom tranzitnog kolektora Kisač-Rumenka, kao i izgradnjom prečistača, stvoriće se tehnički preduslovi za stavljanje u funkciju buduće kanalizacije u Kisaču.

Radove na izgradnji cevovoda izvodi DOO "Bulevar Company", rok za završetak posla je 190 dana, dok je ugovorena vrednost investicije skoro 95 miliona dinara.

"Činjenica da je načinjen prvi korak u realizaciji ove značajne investicije naročito će obradovati stanovnike Kisača jer će uskoro početi radovi na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u ovom naselju, čime će biti rešen višedecenijski komunalni problem i samim tim omogućiti kvalitetniji uslovi za život. Nakon rešavanja problema odvođenja otpadnih voda u Veterniku, Kovilju, Budisavi, Stepanovićevu, na red je došao i Kisač", rekao je direktor ZIG-a, Goran Višnjić, a saopštila Služba za odnose sa javnošću ZIG-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.