Vulin: Specijalni rat protiv Vojske Srbije i države Srbije vodi se lažnim vestima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 11:37

Vulin: Specijalni rat protiv Vojske Srbije i države Srbije vodi se lažnim vestima

"Specijalni rat koji se vodi protiv Vojske Srbije i protiv države Srbije vodi se lažnim vestima", izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Juče smo čitav dan mogli da čitamo i slušamo kako su pripadnici 63. padobranske brigade odbili poslušnost svom Ministarstvu, kako nisu hteli da sprovedu ono što im je naređeno. Niko 63. padobranskoj brigadi nikada nije naredio ništa što nije u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa zakonom i pravilima službe, pa tako nisu mogli ni da odbiju bilo koje naređenje. Svi pripadnici 63. padobranske brigade poštuju svoju državu, sprovode zakon i sprovode sva naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, načelnika Generalštaba, ministra odbrane i nadležne komande", izjavio je Vulin posle obilaska padobranske obuke u 63. padobranskoj brigadi na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.

On je poručio da svi pripadnici 63. padobranske brigade vole svoju zemlju.

Vulin je obišao pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu koji su danas u okviru obuke izveli skok sa visine od 4.000 metara.

Pripadnici 63. padobranske brigade u sklopu svojih redovnih aktivnosti i obuke danas su izveli jedan od najzahtevnijih skokova.

"Uspešno su se prizemljili u zadatu padobransku prostoriju i pokazali da su sa uspehom završili ovaj segment padobranske obuke. Svi pripadnici 63. padobranske brigade neprekidno se obučavaju, to im je omogućeno jer imaju dovoljno letelica koje mogu da koriste, imaju najsavremeniju opremu, najsavremenije i najmodernije padobrane koji postoje na tržištu. Oni se svakodnevno obučavaju i uvek su spremni da ispune svaki zadatak", naglasio je Vulin.

Njemu je, kako se navodi, u znak zahvalnosti za sve što je urađeno za pripadnike 63. padobranske brigade i tu jedinicu komandant brigade pukovnik Nenad Zonić, u ime svih pripadnika, poklonio crvenu beretku padobranaca.

Major Mario Bradić iz 63. padobranske brigade objasnio je segmente današnje obuke.

Izvedene su obuka za specijalnost sastavljač padobrana za deo martovske generacije vojnika na služenju vojnog roka, zatim zajednička padobranska obuka i osnovna padobranska obuka dela profesionalnih pripadnika brigade, vojnika martovske klase i pripadnika Bataljona vojne policije za specijalne namene "Kobre", a prisustvovali smo i izvođenju padobranskih skokova polaznika više padobranske obuke, naveo je. Skočili su sa visine od 4.000 metara i uspešno se prizemljili, rekao je major Bradić.

Takođe je napomenuo i da je danas izvedeno 90 skokova, da je prelet bio 17 kilometara i da su svi pokazali zavidan nivo stečenih znanja i veština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Protiv vojske i države Srbije vodi se specijalni rat lažnim vestima

Izvor: Danas, 10.Jul.2020

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da se protiv Vojske Srbije (VS) i države Srbije vodi "specijalni rat" upotrebom lažnih vesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.