Vuković: Što pre da kompletiramo ekipu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Što pre da kompletiramo ekipu

Obaveze koje se nalaze pred fudbalerima Vojvodine u novoj sezoni diktiraju i tempo rada. Pauza između dve sezone trajala je samo dve nedelje, a šef stručnog štaba Radoslav Batak i njegovi saradnici već nameću pun tempo rada, čiji će udarni deo uslediti od 8. do 18. juna na Zlatiboru.

Kako se na početku priprema na okupu našlo više od četrdesetak momaka, prvi zadatak stručnog dela tima biće da redukuje taj broj, tim pre što je Batak nagovestio da će na Zlatibor voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukupno 25 igrača. Fudbaleri su juče trenirali podeljeni u dve grupe - u prvoj su bili oni koji su i u prošloj sezoni nosili Vošin dres, a u drugoj oni koji tek pokušavaju da ga zaduže.

Sa spiska onih koji su se pojavili na prozivci već su otpala dva imena, Mahir Karić iz Sarajeva otišao je iz Novog Sada, dok se Miloš Zlatković, dosadašnji prvotimac OFK Beograda, povredio i ne može da nastavi s radom. Ostali igrači nastoje da zasluže poverenje struke, ali mesta za njih sve neće biti i nekima će se Batak i saradnici zahvaliti.

Od novajlija do sada je ugovor s Vojvodinom potpisao jedino Nemanja Subotić, nekadašnji igrač Budućnosti iz Dobanovaca. Za isti potpis pokušavaju da se izbor: vezni igrač Luka Vujanović (24), levi bek Mitar Ćuković iz Lovćena (23) i štoper Momčilo Dulović (25) iz Jagodine.

Već duže vreme u Novom Sadu borave i trojica stranaca - Kevon Lambert (20) s Jamajke i dvojac iz Gane Džozef Ovusu Bempah i Frensis Afrije, pa se očekuje da danas ili sutra njihov status bude konačno rešen.

"Pregovaramo s nekolicinom fudbalera i očekujem da će epilog uslediti u najkraćem mogućem roku. Želimo da što je moguće pre kompletiramo tim za narednu sezonu, ali to ne ide baš tako lako. U svakom slučaju, verujem da ćemo završiti posao sa nekim od novajlija do polaska na pripreme, a da će se neki naknadno priključiti timu na Zlatiboru", rekao je predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković.

Dejan Meleg se priprema s mladom reprezentacijom za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, dok se Lazar Zličić i Milan Lazarević nalaze s U-20 selekcijom, koju 9. juna očekuje prijateljska utakmica s vršnjacima iz Grčke u Novom Sadu. Posle toga, obojica će se Voši priključiti na Zlatiboru.

Još mlađi članovi izabranog tima Srbije do 18 godina Miloš Zličić i Mladen Devetak počeli su da treniraju, dok je Kristijan Živković dobio tri slobodna dana i nakon toga će se i on staviti na raspolaganje treneru Bataku.

Gužva u FC „Vujadin Boškov"

Stručni štab Vojvodine trenutno na raspolaganju ima sledeće fudbalere: Nikolu Perića, Marka Kordića, Emila Rockova i Marka Ilića (golmani), odnosno: Ivana Lakićevića, Nikolu Antića, Dženana Burekovića, Emira Lotinca, Nikolu Kovačevića, Bogdana Planića, Marija Maslaća, Filipa Babića, Marka Vukasovića, Marka Đurišića, Darka Jovića, Dušana Jovančića, Luku Vujanovića, Slavka Lukića, Džozefa Ovusua, Uroša Stamenića, Nikolu Trujića, Filipa Malbašića, Nemanju Subotića, Velimira Stankovića, Milana Sprema, Petra Mićina, Milana Mirosavljeva, Aleksandra Mesarevića, Frensisa Afrijea, Kevona Lamberta, Mihajla Neškovića, Momčila Dulovića, Mitra Ćukovića, Mladena Devbetka, Miloša Zličića i Marka Bogojevića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.