U Niš stigla medicinska oprema za čitav jug Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 03:13

U Niš stigla medicinska oprema za čitav jug Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas pre podne u Niš, gde je dopremljena medicinska oprema za taj grad, kao pomoć u borbi protiv virusa korona za ceo jug Srbije.

U Niš je dopremljen veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme.

Predsednika su u Nišu dočekali gradonačelnik Darko Bulatović, član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović i direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Vučić je istakao da sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas dopremljenom pomoći ima dovoljno opreme za ceo jug Srbije, "da se pokrije".

"Ne činimo ovo samo za Niš, nemojte da vam ovo stoji kao lekovi u Kragujevcu, nego da odmah pošaljete opremu za Leskovac, Vranje, Pirot, Toplicu, da i njihove bolnice imaju sve što treba", rekao je Vučić.

Tiodorović je naveo da Nišlije sada poštuju mere mnogo bolje nego na početku, što se, kaže, vidi i po rezultatima, te da je još uvek potrebna gvozdena disciplina, da "izguramo" sledeću nedelju i onda ćemo biti "blizu 'zelene grane'".

"Ovde je junački narod. Uvek je bio", konstatovao je predsednik Srbije.

Vučić se, zatim, sastao sa predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija u Gradskoj kući u Nišu.

Nakon sastanka, predsednik Vučić obratiće se u 11 časova građanima Niša i juga Srbije putem medija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.