Autoput Ruma-Šabac gotov za tri godine, deonica Šabac-Loznica do 2023.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 04:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autoput Ruma-Šabac gotov za tri godine, deonica Šabac-Loznica do 2023.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica potpisali su danas ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i izvršni direktor kompanije "Azvirt" Kemil Aliev. 

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Potpisivanju ugovora sa kompanijom iz Azerbejdžana prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je tom prilikom istakao da će auto-put Ruma - Šabac, zajedno sa velikim i modernim mostom preko Save ka Šapcu, biti završen za tri godine.

Potpisivanje ugovora za Moravski koridor u narednih 10 dana

Vučić je najavio da će u narednih deset dana uslediti potpisivanje ugovora za izgradnju Moravskog koridora.

Vučić je rekao da će se potpisivanje ugovora za Moravski koridor organizovati na deonici budućeg autoputa, a ne u vladi ili predsedništvu, kao što je to danas bio slučaj.

Predsednik je rekao da će Moravski koridor biti gotov do 2022. godine, a vrednost radova se procenjuje na 755 miliona evra.

Na tu cifru, kaže, treba dodati još 20 odsto, koliko se, kaže, može očekivati da koštaju dodatni radovi.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će brza saobraćajnica na deonici Šabac - Loznica biti završena pre kraja 2023. godine.

"Radimo ogroman posao, želimo da ljudi u tom kraju ostanu na svojim ognjištima, to će značiti život za celo Podrinje i doneće nove investicije u taj deo zemlje i mnogo veći broj turista", rekao je Vučić.

Izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Trasa budućeg državnog puta I-B reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Nakon završetka javnog uvida u nacrt plana detaljne regulacije, prema rečima nadležnih, trasa saobraćajnice će biti konačno utvrđena.

Projekat je podeljen na tri deonice: Deonica 1 auto-put Ruma - Šabac dužine 21,14 kilometara, Deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i Deonica 3 brza saobraćajnica Šabac - Loznica dužine 54,58 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.