Vučić prihvata savete OEBS-a o medijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prihvata savete OEBS-a o medijima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Dunjom Mijatović, da je cilj Vlade da podigne nivo medijskih sloboda na nivo koji je relevantan u svim zemljama Zapadne Evrope i izrazio spremnost da prihvati savete i predloge OEBS-a za unapređenje stanja u medijima.

"Vlada Srbije donela je niz zakona u cilju jačanja slobode i nezavisnosti medija, što je i bio jedan od prioriteta ove Vlade prilikom njenog formiranja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju izdatom nakon sastanka.

Tema susreta bilo je poštovanje slobode medija, zaštita bezbednosti novinara, kao i zaštita slobodnog izražavanja uopšte.

Predstavnica OEBS-a Dunja Mijatović izrazila je zadovoljstvo podrškom koju dobija u toku predsedavanja Srbije OEBS-om i istakla da je saradnja i komunikacija sa Vladom Srbije na visokom nivou.

Ona je pozdravila usvajanje novih medijskih zakona i "čvrstu rešenost" srpske Vlade da sprovede reforme u oblasti medija i istovremeno naglasila da Srbija može da bude primer za zemlje u regionu u smislu uvođenja dobre evropske prakse.

"Bićemo vaši partneri. Želim da ovaj region ide napred, a to bez slobode medija nećemo postići. To je moj jedini cilj", zaključila je Dunja Mijatović i dodala da je potvrđivanje optužnice u slučaju Slavka Ćuruvije važan primer za Srbiju i region.

Ona je, takođe, pohvalila spremnost srpskog premijera da se država uključi u rešavanje problema bezbednosti novinarke Brankice Stanković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razgovarali Vučić i Mijatović

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Mar.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučićc susreo se u Beogradu sa predstavnicom OEBS-a za medije Dunjom Mijatović...Ona se dan ranije osvrnula na nesuglasice koje je prošle godine imala upravo sa srpskim vlastima, te navela da OEBS danas dobro saraduje sa Beogradom na poboljšanju medijskih sloboda..."Veoma...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.