Vučić: Dodatnih 100 evra za mlade do početka juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 23:22

Vučić: Dodatnih 100 evra za mlade do početka juna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još jednom svota od 100 evra.

"Malopre smo završili sastanak premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ja i mogu da obradujem ljude. Videćete da to nema veze sa izborima, a mogli smo da to učinimo i pre izbora. Mi ćemo krajem maja, početkom juna mladima od 16 do nepunih 30 godina dati još po 100 evra", kazao je on za TV Hepi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Istakao je da je država spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade.

Vučić je kazao da država brine o majkama i očevima, od kojih su mnogo umrli, ali treba da se vodi briga i o mladima.

"Oni nisu imali svoje živote zbog ove pošasti. Ova isplata je način da pokažemo još brigu prema njima, ali i ukažemo da moraju da poštuju procedure kada država nešto daje. Mogu da računaju na najmanje još po 100 evra do kraja maja, početka juna", naglasio je on.

Takođe je kazao da za tri dana kreće isplata od 20. 000 dinara penzionerima, što će državu koštati 34 milijarde dinara, odnosno 305 miliona evra.

"Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude", istakao je Vučić.

"Sada moram da budem bolji otac"

Vučić se osvrnuo na novu situaciju u porodici nastalu nakon smrti njegove bivše supruge i majke njihove dece Danila i Milice, rečima da sada mora da bude bolji otac.

Vučić je kazao da ne misli da je nekome u Srbiji važno kakva je atmosfera sada kod njega, ali da je svakako tragedija da je jedna mlada osoba od 55 godina preminula.

Podelio je u večerašnjem razgovoru brigu za decu, jer kako je rekao Milici i Danilu sada je jako teško.

Danilo je kaže bio više vezan za majku, Milica se, dodaje, vratila na studije, gde je sama, pa ima malo veću brigu za nju, i teže je podnela smrt majke nego što je očekivao.

Smrt majke, dodao je, uvek nešto što čovek teško podnese, u kojoj god godini života ona umrla.

"Ali pregrmeće oni to, a ja moram da budem bolji otac, jer je majka uglavnom vodila računa o njima. Sad je moja obaveza da o tome brinem svaki dan. I o onim stvarima o kojima nisam brinuo, u čemu će ko da ode na posao, da pomognem oko knjiga koje treba da se nabave, kada treba da idu da kupe nešto, da pitam da li su jeli ili ne", objasnio je on.

Što se Vukana, najmlađeg sina tiče, kaže da je kao čigra.

Izrazio je žaljenje što, uprkos činjenici da je skratio posetu Kini, nije stigao da pomen preminuloj bivšoj supruzi.

Odbio je da govori o ružnim komentarima i svemu što je pisano posle njene smrti i zahvalio se svima koji su izrazili saučešće.

"Što se tiče ovih nemam ni želje, ni snage, ni potrebu da bilo šta komentarišem. Sve su govorili o sebi. Bolje je ništa na to ne dodati", kazao je on.

Vučić je rekao da mu je Ksenija bila prijatelj za ceo život, sa kojom je razgovarao i pred dolazak na televizije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić : Dodatnih 100 evra za mlade

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2022

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još jednom svota od 100 evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.