Vučević sa Kirbijem o vezama Novog Sada i američkih gradova

Izvor: Blic, 18.Feb.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević sa Kirbijem o vezama Novog Sada i američkih gradova

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkla Kirbija i tom prilikom rekao da je stalna saradnja na lokalnom, regionalnom i međunarodnom planu imperativ razvoja lokalne samouprave, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Ambasador Kirbi je ocenio da su uvek u opticaju velike mogućnosti za učvršćivanje veza Novog Sada sa gradovima SAD.

Vučević je, dodaje se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao da Novi Sad nastavlja da sprovodi odgovornu politiku u svim oblastima i da predano radi na razvoju svojih potencijala, naglasivši da je prioritet gradske vlasti i dalje ekonomski razvoj i povećanje životnog standarda Novosađana.

Ambasador Kirbi se zahvalio na prijemu i naglasio da su uvek u opticaju velike mogućnosti za učvršćivanje veza Novog Sada sa gradovima SAD, koje već postoje u ekonomskim, kulturnim, sportskim, ali i mnogim drugim oblastima.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa, kao i namera da u budućnosti saradnja bude još produktivnija.

Sagovornici su se saglasili da je međunarodna saradnja od izuzetnog značaja za razvoj i unapređivanje sistema funkcionisanja grada jer, kako je ocenjeno, pruža velike mogućnosti za razmenu dobre prakse, a zaključeno je da su perspektive za saradnju na brojnim poljima dobre i da konstantno treba podsticati nove mogućnosti.

Sastanku Vučevića i Kirbija prisustvovali su i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marijana Dukić Mijatović, član Gradskog veća za budžet i finansije Dejan Mandić, pomoćnik gradonačelnika Tijana Delić i zamenik šefa Kabneta gradonačelnika Miodrag Milošević.

Sagovornici su se složili i da je međunarodna saradnja od izuzetnog značaja za razvoj i unapređivanje sistema funkcionisanja grada, jer pruža velike mogućnosti za razmenu dobre prakse.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.