Vučević primio predstavnike RS i 4 srpske opštine u FBiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević primio predstavnike RS i 4 srpske opštine u FBiH

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića, direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića i načelnike opština Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac.

Vučević je tom prilikom rekao da je Grad Novi Sad uvek bio dobar domaćin i da ima intenzivnu regionalnu saradnju, a da posebno gaji dobre odnose sa svojim sunarodnicima ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sa komšijama, te da je na svojoj teritoriji uvek bio primer kvalitetnog suživota bez obzira na versku, nacionalnu, i bilo koju drugu pripadnost.

"Raduje me što će se mališani iz četiri opštine družiti sa vršnjacima iz Novog Sada u okviru bogatog programa, i očekujem da im Novosađani uzvrate posetu. Mi smo pomagali Republici Srpskoj i Federaciji za vreme poplava 2014. godine zahvaljujući gradskoj upravi i društveno odgovornim kompanijama, a i sada smo spremni za svaku saradnju", rekao je Vučević.

On je istakao da je pokazatelj dobrih međusobnih odnosa i to što manifestacija "Dani Republike Srpske u Srbiji" ili počinje ili se završava u Novom Sadu.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić je rekao da je saradnja sa Gradom Novim Sadom koju ostvaruju putem Predstavništva Republike Srpske u Srbiji odlična, istakavši da se nada da će ta saradnja u narednom periodu rezultovati značajnijim projektima na dobrobit građana.

Načelnik opštine Drvar, Stevica Lukač zahavalio se Gradu Novom Sadu što je prepoznao značaj davanja podrške Srbima koji žive na području Federacije BiH.

"Život tamo nije ni malo jednostavan, i potrebna nam je podrška u raznim sferama. Danas smo započeli kulturnu i sportsku saradnju, želimo da je ubuduće proširimo na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, a krajnji cilj nam je privredna saradnja", rekao je Lukač.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i članovi KUD "Budućnost" iz Glamoča, kao i FK "Borac" iz Drvara koji učestvuju u programu koji je upriličen u Novom Sadu u okviru posete predstavnika Republike Srpske i četiri opštine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom prepodneva u Veterniku je odigrana prijateljska utakmica između FK "Veternik" i FK "Borac" iz Drvara, a manifestacija "Kultura je najčvršći most" biće upriličena u večernjim časovima u Kaću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.