Napreduje izgradnja vrtića na Klisi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 05:51

Napreduje izgradnja vrtića na Klisi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Klisu i tom prilikom obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, nakon čega je posetio i petočlanu porodicu Dujin, kao i gradilište budućeg objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

Buduće obdanište u novosadskom naselju Klisa do kraja ove godine primiće 300 novih mališana, o kojima će, u potpuno opremljenom prostoru, brinuti više od 30 zaposlenih.

"Ljudi sa Klise, Vidovdanskog naselja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Slane bare decu neće morati više da vode u druge delove grada, već u Orahovu ulicu", izjavio je gradonačelnik Novog Saša Miloš Vučević, koji je danas posetio Klisu.

Najavio je da će taj kraj dobiti novi parking prostor, rasvetu i potpuno drugačiji, urbaniji ambijent, što će, kaže, uticati na porast vrednosti nekretnina u ovom kvartu.

"Nismo odustali od besplatnih vrtića, iako je ovo teška godina za sve, pa i za naš grad, tako da ćemo nastaviti i u ovoj godini da pružamo porodicama potpuno besplatan boravak dece u predškolskoj ustanovi i da subvencionišemo privatne vrtiće, a spremamo i tender za kupovinu udžbenika za sve đake prvake", rekao je on.

Vučević kaže da je ugovorena poslednja faza kanalizacione infrastrukture u slivu Ulice Baja Pivljanina i susednih ulica, te da je u toku projektovanje infrastrukture za Gornje livade, veliko klisansko naselje nastalo na nekadašnjim njivama.

On je posetio i petočlanu porodicu Dujin koja živi u Ulici Draginje Ružić i realizuje ideju o pokretanju malog biznisa, a potom se uputio na gradilište budućeg objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koji se nalazi u Orahovoj ulici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VUČEVIĆ: Gradićemo nova obdaništa, a našim vaspitačicama povećati plate

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Klisu i obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u slivu Baja Pivljanina - faza 2 zajedno sa direktorom JKP „Vodovod i kanalizacija“ Gvozdenom Perkovićem za šta je izdvojeno 200 miliona dinara...On je posetio i petočlanu porodicu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.