Vučević o pucnjavi: Neodgovorni kvare ugled grada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević o pucnjavi: Neodgovorni kvare ugled grada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je u stalnom kontaktu sa policijom i da očekuje da počinioci veoma brzo budu privedeni pravdi zbog pucnjave koja se u tom gradu dogodila u nedelju ujutru u tom gradu, a u kojoj je jedna osoba ubijena, dok je druga zadobila povrede stopala.

Vučević je ocenio da ovakvi događaji ne predstavljaju samo problem policije i bezbednosti, već celog društva.

"Nikada neću razumeti kakav je to provod ili izlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da vi idete naoružani vatrenim oružjem, ne shvatam u čemu je poenta da uveče idete u kafić, restoran, diskoteku, klub sa pištoljem, ne znam kakvi tu motivi mogu da prevladaju", rekao je Vučević novinarima nakon uručivanja ugovora izabranim korisnicima pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica.

Dodaje, da je ovo slučaj kada jedan, dvojica ili desetorica neodgovornih kvare ugled grada gde ostalih 400.000 stanovnika žive normalno i pristojno.

"Oni imaju ideju da su mnogo bitni i verovatno misle da mnogo vole ovaj grad i državu i da su najveći zaštitnici Novog Sada, a onda urade sve što mogu loše i nanesu štetu svima, a pre svega sebi", rekao je Vučević.

Ističe, da ovakvi incidenti nisu samo pitanje policije, već pitanje za svakog člana društva.

"Koliko svi mi učestvujemo u preventivnim aktivnostima, koliko razgovaramo sa svojom decom, sa komšijama, rođacima, prijateljima. Kakvu atmosferu mi svi pravimo u društvu, da li atmosfera poziva na linč, da li takva atmosfera pomaže u smirivanju ovakvih stvari, to je pitanje celog društva i odnosa prema ovakvim pojavama", rekao je Vučević dodavši da je najlakše od ovakvih događaja praviti medijsku senzaciju i tako možda i usrećiti počinioce "reklamiranjem njihovih nedela".

"Naravno treba o ovome razgovarati, ali to nije problem samo policije, ovo je pitanje i za pravosuđe, jer obično počinioci imaju neku predistoriju, većinom su povratnici. Pitanje je i kako taj objekat radi u šest ujutru kada Gradska uprava kaže drugačije", rekao je Vučević.

Dodaje, da bi u slučaju da se uvedu rigoroznije mere za skraćivanje radnog vremena bio optužen da uništava turistički potencijal grada i da sprečava ugostitelje i druge ljude da rade.

"Posle 2,3 ujutru rapidno raste broj loših stvari, to statistika pokazuje. To je ozbiljan problem države, grada i nažalost globalni problem. Ne razumem da se to dešava, ni ovde, ni u drugim državama i zemljama. Imali ste sad i primer Las Vegasa, ne možete reći da Amerika nema dobru bezbednosnu politiku, a tako nešto se ipak desilo", rekao je Vučević.

Zaključuje, da očekuje brzu reakciju policije, kao i suda, koji kao što zna "da presuđuje protiv grada i države" sada treba da sudi i počiniocima najtežih dela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević očekuje hapšenje odgovornih za ubistvo u NS

Izvor: B92, 09.Okt.2017

Novi Sad -- Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da očekuje da počinioci brzo budu privedeni pravdi zbog pucnjave koja se u tom gradu dogodila u nedelju ujutru...U toj pucnjavi jedna osoba je ubijena, dok je druga ranjena...Vučević je ocenio da ovakvi događaji ne predstavljau samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.