Vučević: Najvažnije nam je zdravlje ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 12:18

Vučević: Najvažnije nam je zdravlje ljudi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je uvođenje vanredne situacije u tom gradu bio najglasniji alarm koji je mogao da upali, da je ogroman pritisak na zdravstveni sistem, ali da "ništa nije važnije od zdravlja ljudi".

On je za B92 lokal objasnio da je ceo Dom zdravlja na Novom naselju pretvoren u kovid centar, kao i da lekari čine sve kako bi i čekanja sveli na minimum.

"Ne postoji pacijent koji nije pregledan i određena mu terapija. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Novosađani razumeju da je sad sve na nama, i da ne sme da popusti ni jedna karika u lancu odbrane od koronavirusa", rekao je Vučević.

Govoreći o investicijama u gradu, on je rekao da nijedna nije stala, kao i da grad nije odustao od njih i podsetio da je Novi Sad u prethodnih osam godina postao jedna od najpoželjnijih destinacija za investiranje i ulaganje kapitala.

On je kazao i da je fabrika čokolade "Beri Kalebo" skoro završena, a da će pored proizvodnje biti otvorena i Akademiju čokolade na kojoj će se razvijati najsavremenije tehnologije u proizvodnji kakaoa i čokolade.

Kada se radi o dolasku "Najdeka", Vučević kaže da je Novi Sad u užem izboru za njihovu buduću fabriku u Evropi.

"To bi bila prava industrijska revolucija, s obzirom na to da oni rade motore za električne automobile i da sarađuju sa svim vodećim svetskim kompanijama u autoindustriji", rekao je Vučević.

Što se tiče festivala Egzit, gradonačelnik Novog sada kaže da on ostaje tu gde jeste i da je svestan sa kakvim problemima i u kako teškoj situaciji se nalazi muzička i manifestaciona privreda u celom svetu.

"Egzit je jedan od naših najvećih brendova. Našli su načina da rade i u ovoj teškoj godini, da se i dalje čuje za njih, da se naša Petrovaradinska tvrđava vidi širom sveta i ove godine, ali u drugačijem medijskom formatu. Očekujem da će nam baš Egzit pomoći da se turistički oporavimo, kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Budimo odgovorni, ovo su teški dani za Novi Sad

Vučević je apelovao danas na svom instagram nalogu na sve Novosađane da se ponašaju odgovorno u ovim teškim vremenima izazvanih pandemijom.

"Apelujem na sve sugrađane, stanovnike Vojvodine i cele Srbije da budu odgovorni i poštuju mere, jer se nalazimo u dosad najtežim danima borbe s podmuklom bolešću kovid 19. Teška noć je za nama, u Novom Sadu je sve više zaraženih korona virusom, koji zahtevaju lečenje u bolnicama. Naši medicinski radnici daju sve od sebe da spasu živote, a na nama je da poštujemo propisane mere, da čuvamo sebe i svoje najbliže, kako bismo što pre izašli iz ove nepredvidive pošasti 21.veka, s kojom se bori ceo svet", naglasio je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.