Vruća matematika narednih dana na PMF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2022, 09:15

Vruća matematika narednih dana na PMF-u

Ovih dana, PMF će ugostiti učesnike dve matematičke konferencije: Young set theory workshop i Settop 2022!

Konferencije su posvećene mladim skup-teoretičarima i svake godine se održavaju na drugom mestu u Evropi. Ove godine je Novi Sad domaćin mladim naučnicima.

YSTW je radionica na kojoj iskusni naučnici imaju 4 puta po sat vremena da prestave neku temu koja može biti interesantna doktorandima i postdoktorandima u daljem istraživanju. Pored toga, pozvano je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i petoro mlađih istaknutih postdoktoranada da izlože svoja istraživanja.

SETTOP je tradicionalna konferencija iz skup-teoretske topologije koju PMF organizuje od 2012. godine. To je konferencija klasičnog tipa gde učesnici prezentuju svoje najnovije radove. Učesnici dolaze iz 16 zemalja, od Meksika na zapadu do Tajlanda na istoku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vruća matematika narednih dana na PMF-u

Izvor: NoviSad.com, 17.Avg.2022, 09:02

Narednih dana, PMF će ugostiti učesnike dve matematičke konferencije „Young set theory workshop i Settop 2022.“. Reč je o konferencijama koje su posvećene mladim skup-teoretičarima i svake godine se održavaju na drugom mestu u Evropi, a..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.