Vrtić u ulici Bate Brkića najveći na Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtić u ulici Bate Brkića najveći na Balkanu

NOVI SAD - U novosadskom Novom naselju je otvoren vrtić koji će primati 600 dece i ima 4.000 kvadratnih metara korisnog prostora.

Direktor predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Borislav Samardžić je kazao da je to najveći i najmoderniji vrtić na Balkanu i da je Novi Sad na putu da postane prvi grad u Srbiji bez liste čekanja za upis u jaslice i obdaništa.

"Pre godinu dana bilo je oko 2.500 neupisanih mališana, a sada je ta brojka prepolovljena", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je Samardžić i naveo da će ubrzo biti završena rekonstrukcija i dogradnja još dva vrtića, kao i izgradnja nove centralne kuhinje "Radosnog detinjstva".

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, otvarajući vrtić u ulici Bate Brkića, naveo je da je u izgradnju objekta koja je trajala šest meseci uloženo 200 miliona dinara iz Fonda za kapitalne investicije.

"Reč je o jednom od najvećih od ukupno 700 projekata koji se realizuju sredstvima Fonda, čiji je cilj podizanje životnih uslova građana, uključujući i najmlađe, po najvišim evropskim standardima", kazao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.