Vršac centar Štade za centralnu i istočnu Evropu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac centar "Štade" za centralnu i istočnu Evropu

Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm postala je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope.

Kako je saopšteno, odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke.

Time je dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije). >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ovo unapređenje je, prema oceni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma, pošto je 2016. preuzeo glavnu ulogu nemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

"Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu", istakao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe, Ronald Zeliger.

Prema njegovoj oceni, "ovo je takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU".

"Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji", objasnio je Zeliger i najavio da će investicije biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, "a posebno u radnu snagu - u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000".

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao deo velike internacionalne porodice - Cinven i Bain Capital.

Osim što je regionalni lider, lekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja.

Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori i BiH – Republici Srpskoj, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu.

Tako je Hemofarm na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hemofarm glavni centar Štade za centralnoistočnu Evropu

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2018

Vršački Hemofarm, najveća farmaceutska kuća u regionu, postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope, saopštila je danas ta kompanija...Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.