Vršac: Tribina Jeres književnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Tribina "Jeres književnosti"

Udruženje za promociju kulture, nauke i umetnosti "Tačka susretanja" večeras u 19 časova, u Salonu kod Porte u Vršcu, organizuje tribinu "Jeres književnosti".

Na tibini će govoriti Muharem Bazdulj novinar, prevodilac i književnik i Slobodan Bubnjević fizičar, književnik i urednik Centra za nauku.

Muharem Bazdulj je rođen 1977. u Travniku, diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik i englesku i američku književnost.

Knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su mu prevedene i objavljene na nemačkom, engleskom i poljskom jeziku, a priče i eseji na još desetak jezika. Prevodio je eseje Paula Austera i Salmana Rušdija, poeziju Josifa Brodskog, Filipa Larkina, Vilijema Batlera Jejtsa, i Ričarda Vilbura.

Slobodan Bubnjević je rođen 1978. u Rijeci u Hrvatskoj. Stanuje u Pančevu. Novinar je nеzavisnog nedeljnika “Vreme" od 2003. godine i uređuje komunikacije Centra za pomociju nauke od 2011. godine. Pored toga, uređuje elektronski časopis za književnost "Male novine", a piše i za National Geographic Srbija, B92 i druge beogradske medije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.