Vršac: Gas eksplodirao u stanu, dvoje povređeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Gas eksplodirao u stanu, dvoje povređeno

U snažnoj eksploziji, koja se dogodila u četvrtak veče posle 20 časova u jednom od stanova zgrade u Podvršanskoj ulici u Vršcu. Povređeni su T. Z. (55) i Z.D. (58), koji se trenutno nalaze na Klinici za opekotine Kliničkog centra Srbije, i njihovo stanje je stabilno.

Jaka eksplozija uznemirila je sinoć stanare zgrade 7/5 u Podvršanskoj ulici, ali i njihove komšije. Od detonacije su na više prozora popucala stakla, u stanu je u izbio i požar, a povređeni su T. Z. (55) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Z.D. (58). Oni su iz vršačke bolnice kolima hitne pomoći prevezeni u Beograd, na kliniku za opekotine.

Do eksplozije je došlo sinoć oko 20:20 č u stanu broj 8, a ostaci stakla i delovi roletni još uvek se nalaze na saobraćajnici pored zgrade.

Komšije nisu želele pred kamere, ali smo od njih saznali da su u pitanju ljudi koji su se nedavno uselili u zgradu i koji tek par dana žive ovde.

Iako srče ima i na krovu kuće preko puta, pričinjena je manja materijalna šteta. Veća tragedija sprečena je zahvaljujući hitroj reakciji komšija, od koji je jedan povređene stanare odvezao u bolnicu, a drugi je protivpožarnim aparatom ugasio vatru:

"Neki ormar je bio na vratima, i to smo pomerili, a jedna kartonska kutija sa svojim sadržajima se upalila. U međuvremenu je došao i komšija iz druge zgrade, sa prentačom, i to ugasio", priča jedan od prvih komšija Milan Stojkov.

Na lice mesta ubrzo su izašli i Vatrogasna jedinica i policija, koja je izvršila a uviđaj, ali se do sada niko nije zvanično oglašavao.

Nezvanično, do nesrećnog slučaja došlo je kada su povređeni nenamerno, pomerajući stvari, odvrnuli ventil na plinskoj cevi u stanu, zbog čega je došlo do curenja gasa i eksplozije usled elektriciteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vršac: Povređene dve osobe u eksploziji gasa u stanu

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2019

U snažnoj eksploziji, koja se dogodila u četvrtak uveče u jednom od stanova zgrade u Podvršanskoj ulici u Vršcu, povređene su dve osobe...Povređeni su odmah prebačeni u Beograd, na Kliniku za lečenje opekotina...Pretpostavlja se da je do nesreće došlo usled curenja gasa. Zgrada u kojoj se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.