Vršac: Osobama sa invalidetom dostava knjiga na kućnu adresu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Osobama sa invalidetom dostava knjiga na kućnu adresu

Zahvaljući Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ", Gradskoj biblioteci i Gradu Vršcu od danas će osobama sa invaliditetom biti omogućena i dostava željenog štiva na kućnu adresu.

Biblioteka "Parakvad Vršac" koja je zvanično je počela sa radom u utorak 26 juna , od danas je počela i sa dostavom knjiga i ostale literature na adrese osoba sa invaliditetom.Projekat su zajednički sproveli gradska biblioteka Vršac i udruženje paraplegičara i kvadriplegičara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Parakvad VŠ" sa ciljem da se osoboma sa invaliditeom pomogne da lakše do dođu do svog omiljenog štiva.

"Naši članovi su izrazili veliku potrebu za čitanje literature i stručne i dnevne štampe tako da smo došli na ideju da pokrenemo pokretnu biblioteku. Mi smo kao radnika dobili Jasnu Krsmanović, master profesora jezika i kjniževnosti, koja je radnik gradske biblioteke .Mi smo u medjuvremenu potpisali sporazum sa bibliotekom , tako da će ona raditi u našim prostorijama. Biće ovo kao neko istureno odeljenje gradske bilbloteke gde će ona popisati sve osobe sa invaliditeom šta žele da čitaju i dnevnu štampu", rekao je Dragan Vitorović predsednik Udruženja "Parakvad VŠ".

"Za mene ovo puno znači da pokažem i svim osobama sa invaliditeom i da i oni mogu i da je u pitanju samo upornost i istrajnost. Meni je oduvek bio cilj da radim sa osobama sa invaliditetom tako da je ovo pun pogodak, rekla je članica udruženja Parakvad VŠ", kaže Jasna Krsmanović, master profesor jezika i kjniževnosti .

"Mi smo pre nekoliko godina imali neku akciju ,ali ona nije zaživela u potpunosti. Pošto je ovo sad jedna profesionalna biblioteka i osobama sa invaliditetom će biti dostupan čitav fond Gradske biblioteke, a to je 250 hiljada bibliotičkih jedinica, kaže v.d direktorka gradske biblioteke", ističe Vesna Zlatičanin.

Projekat je podržao grad Vršac, čiji jedan od osnovnih zadataka i zapošljavanje osoba sa invaliditeom.

"Smatram da grad Vršac uvek izlazi u susret kako ovom udruženju tako i uopšte brizi o licima sa posebnim potrebama. Ova akcija najbolji je primer i pokazatelj kako zapravo treba da se radi, što od strane udruženja tako i od strane grada", rekao je predsednik SO Vršac Nenad Baroš .

Dostava literature na kućnu adresu omogućena je upravo da bi se pomoglo teže pokretnim licima da dođu do nje.

"Znači mi jako mnogo biblioteka jer će mi na kućnu adresu stizati knjige i novine, i neću morati da čekam na red", kaže Živojin Cera korisnik Udruženja "Parakvad VŠ".

Dostava oni ma koji nisu u mogoćnosti da lično preuzmu željenu literaturu vršiće se i ubuduće četvrtkom, a Parakvad biblioteka otvorena je za korisnike svakog radnog dana od 14 do 19 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.