Vrbas dobija pozorište i novi centralni gradski trg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 13:34

Vrbas dobija pozorište i novi centralni gradski trg

Pokrajinska vlada opredelila je 100 miliona dinara Opštinskoj upravi u Vrbasu za prvu fazu projekta izgradnje Doma kulture u Vrbasu. Uz savremenu pozorišnu salu, Vrbašani će dobiti i novi centar grada, jer je odobren i novac za rekonstrukciju centralnog gradskog Trga Nikole Pašića

Radovi na završetku Doma kulture i uređenju gradskog trga počeće na proleće, po okončanju postupka javne nabavke i izbora izvođača radova, ističe se u saopštenju opštinske uprave Vrbas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Izuzetna podrška i saradnja koju imamo sa Pokrajinskom vladom još jednom je potvrđena. Za građane Vrbasa je završetak gradnje Doma kulture jedan od najznačajnijih projekata. Nažalost, morali smo da čekamo 30 godina na to, jer je u vreme nekih drugih vlasti Vrbas bio gurnut na marginu. Građani Vrbasa, Ravnog Sela, Savinog Sela, Zmajeva, Kucure, Bačkog Dobrog Polja zaslužuju da u svom gradu imaju kulturne sadržaje po meri savremenog društva i savremenog čoveka, i da ne moraju da idu do Novog Sada, ili čak Beograda da pogledaju pozorišnu predstavu," rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Odluka Pokrajinske vlade doneta je 08. februara, a projekat će biti finansiran preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Uprava za kapitalna ulaganja već je, krajem januara, obezbedila 160 miliona dinara za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu, koji je izgoreo 2016. godine.

"Ovo će biti godina kulture za opštinu Vrbas, ali i godina velikih investicija. Za investicije na teritoriji cele opštine ove godine smo izdvojili 1,5 milijardi dinara", rekao je Rojević.

U opštinskoj upravi ističu da će behaton pločice koje će se izvaditi sa postojećeg platoa na trgu biti iskorišćene za popločavanje ispred hrama u centru Vrbasa, kao i da će se voditi računa o tome da se sačuvaju postojeći zasadi cveća i zelenila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.