Vrbas: Dom zdravlja dobio reanomobil

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrbas: Dom zdravlja dobio reanomobil

Dom zdravlja "Veljko Vlahović" dobio je od osnivača, opštine Vrbas, automobil opremljen medicinskim aparatima za reakciju u hitnim slučajevima - "reanomobil".

Vrednost vozila, opremljenog savremenom medicinskom opremom je 8,5 miliona dinara, a primopredaja je obavljena u petak, objavljeno je na sajtu opštine Vrbas.

To je treće vozilo te vrste kojim je u poslednjih šest meseci opremljen vozni park Doma zdravlja u Vrbasu, a prethodna dva je obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

Uz portabilni bazični defibrilator, "reanomobil" ima i EKG aparat-trokanalni, vakum aspirator, kardiološku stolicu, transportni respirator...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.