Vošina tripla kruna za ponos Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vošina "tripla kruna" za ponos Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su igrače i upravu Rukometnog kluba „Vojvodina" koji je ponovo postao prvak države. 

Kako je rekao gradonačelnik, nastavlja se tradicija da krajem maja stiže šampionska titula u rukometu u Novi Sad.

"I ove godine, kao i prethodnih šest, RK „Vojvodina" je pokazao da je opravdano najjači klub na ovim prostorima. Ove godine osvojili su tripl krunu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i od srca im čestitam u ime Grada Novog Sada. „Vojvodina" je primer da kada je klub dobro organizovan i kada se tačno zna šta ko radi, i to u jednoj zdravoj atmosferi, morate da ostvarite zacrtane ciljeve. Nije lako biti sedam puta uzastopno prvak države, uz sve oštriju konkurenciju. Grad će nastaviti da ih podržava, a već smo imali razgovor sa upravom kluba vezano za dalja ulaganja u sportski centar „Slana bara", i gledaćemo da potražimo podršku i od Pokrajinskog sekretarijata za sport, pa da se renovira ono što je neophodno i da se zanovi oprema. Naš cilj je da prvi tim, ali i klinci, imaju što bolje uslove za trening i utakmice", naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima predsednika Rukometnog kluba „Vojvodina" Milana Đukića, tokom sezone, klub je postao državni prvak, pobednik Super kupa i Kupa Srbije, a u regionalnoj ''SEHA Gazprom'' ligi, zazuzeli su 6. mesto.

"To je najbolji plasman bilo kojeg srpskog kluba u istoriji te lige. Uprava, stručni štab i igrači funkcionišu kao jedan i znaju šta im je cilj. Igraćemo Ligu šampiona ukoliko nam EHF dozvoli, ili Ligu Evrope, a za to će biti potrebno da se hala „Slana bara" tehnički unapredi. Naši rezultati potvrđuju koliko je značajno to što imamo dobru infrastrukturu, odnosno halu „Slana bara" čiji je vlasnik Grad", rekao je Đukić i dodao da nije samo seniorski tim uspešan, već i juniorska i kadetska ekipa postižu odlične rezultate.

U ime ekipe gradonačelniku se na prijemu zahvalio kapiten Svetislav Verkić, istakavši da je ovih dana prelep osećaj biti igrač „Vojvodine", i izrazio nadu da će uspeti da se plasiraju u evropsku Ligu šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rukometaši i uprava Vojvodine na prijemu kod gradonačelnika

Izvor: 021info.rs, 27.Maj.2019

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su igrače i upravu Rukometnog kluba Vojvodina koji je ponovo postao prvak države.     Nastavlja se tradicija, kako je rekao gradonačelnik, da krajem maja stiže šampionska titula...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.