Vojvođanski program za Rome: Jedina firma u kojoj svi direktori rade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski program za Rome: Jedina firma u kojoj svi direktori rade

NOVI SAD - U Vojvodini je pokrenut program kojim se subvencionišu nezaposleni Romi koji žele da počnu svoj biznis. Program već daje rezultate.

Andrija Stojkov bio je do pre nekoliko meseci radnik na građevini. Kada je saznao da postoji mogućnost da uz pomoć države otvori svoju firmu, dogovorio se sa trojicom kolega da konkurišu za sredstva i otvore građevinsku firmu.

"Sada nastaje borba, u smislu rada. Ne smeš da prekineš posao, jer nećeš imati od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da preživiš, a mi smo toliko uporni da i sami dolazimo i radimo, valjda smo jedina firma u kojoj svi direktori rade", rekao je on.

Andrija je jedan od 62 nezaposlenih Roma koji su dobili po 130.000 dinara bespovratne pomoći i otvorili 38 što samostalnih što ortačkih firmi - krojačkih, građevinskih, preduzeća za reciklažu.

Direktor pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović je rekao da primer Stojkova i njegovih kolega najbolje govori o tome koliko je ovaj program delotvoran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.