Vojvodinu u prvih 10 meseci posetilo 62,2% turista više nego pre godinu dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 12:12

Vojvodinu u prvih 10 meseci posetilo 62,2% turista više nego pre godinu dana

Vojvodinu je u prvih 10 meseci ove godine posetilo 588.797 turista, što je za 62,2 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, objavila je Turistička organizacija Vojvodine pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Porast broja domaćih turista iznosio je 28,1 odsto, a stranih čak 124,8 procenata.

Od januara do oktobra u Vojvodini je ostvareno ukupno 1,65 miliona noćenja, što predstavlja porast od 29,7 odsto u odnosu na isti lanjski period.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najposećenija banja u Vojvodini za prvih deset meseci 2022. godine bila je Vrdnik a najposećeniji grad Novi Sad.

Pored domaćih turista, koji su i dalje najbrojniji, Vojvodinu su posećivali i Nemci, Slovenci, Rusi, Francuzi, Hrvati, Amerikanci, a kako navode iz pokrajinske turističke organizacije u oktobru je u odnosu na prethodne mesece primećen porast turista iz Indije, Crne Gore, Kine i Hrvatske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvodinu u prvih 10 meseci posetilo 62,2% turista više nego pre godinu dana

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Dec.2022

NOVI SAD – Vojvodinu je u prvih 10 meseci ove godine posetilo 588.797 turista, što je za 62,2 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, objavila je Turistička organizacija Vojvodine pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku. Porast broja domaćih turista iznosio je 28,1...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.