Vojvodini derbi protiv Konstantina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodini derbi protiv Konstantina

Sudar dve prvoplasirane i, do ovoga kola, neporažene ekipe košarkaške lige, Vojvodine i Konstantina, pripao je Novosađanima, koji su do pobede došli u samoj završnici poenima Ljubomira Čampare. Duel Novosađana i Nišlija apsolutno je opravdao epitet derbija kola. Vojvodina Srbijagas - Konstantin 67:66 (20:21, 14:17, 15:22, 18:6)

Duel Novosađana i Nišlija apsolutno je opravdao epitet derbija kola. Gosti iz Niša bolje su otvorili meč i trojkom Vitkovca i dvojkom Baraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poveli (5:0). Dosta problema u prvoj četvrtini domaćim košarkašima zadavao je organizator igre gostiju Vladimir Veličković.

Ipak, crveno-beli su u 5. minutu trojkama Matića i Grubora, kao dvojkama Pota i Đumića, stigli do izjednačenja. U finišu četvrtine, gosti su zahvaljujući raspucanom Despotoviću na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

U nastavku susreta viđena je rezultatska klackalica, a minimalnu prednost ekipa iz Niša održavala je najviše zahvaljujući Despotoviću. Novosađani su u 15. minutu poveli poenima Pota, da bi Nišlije uzvratile preko Tasića i Ostojića i na odmor otišli sa plus četiri (38:34).

U trećoj četvrtini ekipa Vojvodine je podbacila. Gosti su preko raspoloženog Tasića i Baraća, u 27. minutu, poveli sa čak 15 poena razlike (58:43).

Činilo se, u tim trenucima, da će crveno-beli pretrpeti prvi poraz. Međutim, fantastičnom igrom u odbrani i zalaganjem crveno-beli su napravili seriju (10:0), a kada je Jovan Novak pogodio trojku za (61:62) publika u maloj dvorani Spensa se podigla na noge.

U poslednjih pet minuta derbija viđeno je mnogo grešaka na obe strane u želji da ostanu neporaženi.

U Hičkokovskoj završnici 9,6 sekundi pre kraja košarkaši Konstantina izgubili su loptu. U poslednjem napadu Vojvodine fauliran je Ljubomir Čampara, koji je pogodio prvo slobodno bacanje za (67:66) i time postavio konačan rezultat derbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.