Vodostaji u opadanju, oprez u plovidbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaji u opadanju, oprez u plovidbi

Na Dunavu kod Smedereva, Pančeva i Zemuna, kao i na Savi kod Beograda narednih dana vodostaj će biti oko niskih plovidbenih nivoa, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. To za sada ne ugrožava saobraćaj, ali je potrebno pažljivije upravljati brodovima.

Dunav kod Pančeva je na koti od 249 centimetara i takav vodostaj, iako niskog plovidbenog nivoa, ne predstavlja veći problem za brodare i saobraćaj na delu plovnog puta od Novog Sada do Đerdapa, kažu u Pančevačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kapetaniji. I u narednim danima Dunav će blago opadati, ali to neće zaustaviti saobraćaj.

"U narednim danima vodostaj će biti u manjem opadanju i u delu od Pančeva do Novog Sada biće niski plovidbeni vodostaj. To neće uticati na plovidbu i bezbednost plovidbe. Naravno, neophodno je obazrivo putovanje i praćenje plovidbenih oznaka, odnosno plutajućih bova", upozorava Branislav Madžović, kapetan u Kapetaniji Pančevo.

Najniži nivo Dunava kod Pančeva zabeležen je 2003. godine, kada je bio za 30 centimetara manji nego sada. Inače, od kada je napravljen Đerdap, vodostaj u tom delu nikada nije bio toliko nizak da bi plovidba bila obustavljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.