Vlada o podsticajima prehrambenoj industiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada o podsticajima prehrambenoj industiji

Vlada Srbije danas je usvojila uredbu o podsticajima za opremu i tehnologiju firmama u prehrambenoj industriji za što će im omogućiti da se bave većim stepen prerade

To bi, takođe, trebalo da podstakne direktna ulaganja u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, a uredba je, inače, usvojena na inicijativu Saveta za rast BDP-a.

Uredbom treba da se utvrdi šema državne pomoći u oblasti prehrambene industrije i to kroz pružanje finansijske podrške, što će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omogućiti razvoj i implementaciju programa nabavke nove opreme i tehnologije za prehrambenu industriju.

U tom smislu, kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ubrzaće se ostvarenje ciljeva predviđenih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja prehrambene industrije u Srbiji za period 2017-2022. godine otvaranjem novih radnih mesta i podizanjem nivoa znanja i veština zaposlenih u toj grani.

Istovremeno, usvajanjem uredbe stvara se ambijent za brži privredni rast, ravnomerni regionalni razvoj, povećanje izvoza i veću konkurentnost u ovoj oblasti.

Vlada je usvojila Sporazum sa EU o učešću Srbije u programu Erazmus plus. Reč je o programu za obrazovanje, obuku, mlade i sport. Aktom Vlade stvaraju se uslovi za punopravno učešće u ovom programu, koje će omogućiti povlačenje većih sredstava za razvoj obrazovanja i podršku mladima, a za koja će moći da konkurišu obrazovne ustanove, preduzeća, nevladine organizacije i svi drugi zainteresovani za učešće u ovom programu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada o podsticajima prehrambenoj industiji

Izvor: RTS, 10.Jan.2019

Vlada Srbije usvojila je na sednici Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih ulaganja u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, čime se stvara ambijent za brži privredni rast, ravnomerni regionalni razvoj, povećanje izvoza i veću konkurentnost u toj oblasti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.