Vlada: U Baču promena vlasti po zakonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: U Baču promena vlasti po zakonu

NOVI SAD -

Vlada Vojvodine je danas ocenila da je na sednici Skupštine Opštine Bač promena vlasti 14. decembra izvršena u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Vlada Vojvodine je zato protestovala povodom događaja u Baču i ocenila da je u novijoj parlamentarnoj istoriji Vojvodine nezapamćeno da se fizičkom silom onemogućava rad i funkcionisanje legalno izabrane vlasti.

U Baču je lokalnu vlast preuzela koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radikalne stranke, dok je ranije vladala koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

Vlada je u saopštenju izrazila očekivanje da će MUP Srbije i Ministarstvo za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj hitno reagovati i obezbediti zakonitost rada novouspostavljene parlamentarne većine.

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) je pre dva dana saopštio da su nepoznata lica "na najgrublji način" sprečila novoizabranog predsednika Skupštine Opštine Bač Dragana Medića da uđe u zgradu Skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.