Više od pola Novosađana ne ide na letovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od pola Novosađana ne ide na letovanje

Više od polovine građana Novog Sada ove godine neće ići na letovanje, a kao glavni razlog za to navode nedostatak novca, pokazalo je istraživanje Ninamedia Research agencije za istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.

Naime, na osnovu istraživanja koje je Ninamedia Research sprovela u periodu od od 16.6. do 19.6.2015, telefonskim anketiranjem na teritoriji Novog Sada, 55% ispitanika navodi da ove godine neće ići na letovanje.

Nešto više od trećine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novosađana ići će na letovanje , dok 10% njih još nije donelo odluku. Potvrdan odgovor o odlasku na letovanje u većoj meri daju muškarci, učenici/studenti, kao i stanovnici gradskih naselja, navodi se u saopštenju agencije.

Ispitanici koji neće ići ili ne znaju da li će ići na letovanje (njih 65%) kao glavne razlog za to navode finansije (40,3%).

Manji broj građana (14,5%) navodi privatne razloge (npr. renoviranje kuće, postojanje vikendice, održavanje trudnoće, decu), dok 5,6% ne može da dobije godišnji odmor.

U manjem broju slučajeva (2%) prisutni su razlozi koji se odnose na godine, zdravstvene tegobe, obaveze na fakultetu ili nepostojanje želje za letovanjem.

Prema izloženim podacima Ninamedia agencije, najveći broj onih koji će ipak spakovati kofere za letovanje palniraju da idu u Grčku i da potroše 351,58€ po osobi. Ova zemlja je tako i pored krize ovogodišnja destinacija za 14,5% Novosađana.

Duplo manje građana (7,6%) letovaće u Crnoj Gori, 3,9% unutar granica Srbije, Hrvatska je izbor za 3,1%, dok će u Turskoj letovati samo 1,4% građana Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svaki drugi Novosađanin letuje "u lavoru" jer nema para

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2015

Više od polovine Novosađana, njih 55 odsto, ove godine neće ići na letovanje, a kao glavni razlog za to navode nedostatak novca, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedia Research...Nešto više od trećine Novosađana ići će na letovanje, dok 10 odsto građana još nije donelo odluku. Potvrdan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.