Više od 773 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 13:02

Više od 773 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije.

"Pokrećemo novi talas važnih poslova u Vojvodini. Ciljevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone, izgradnje kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otrestišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikada se više u ovoj oblasti nije radilo", izjavio je Mirović.

Iz pokrajinskog budžeta, posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu danas su dodeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara.

"Moramo mnogo više da radimo, pogotovo u onim lokalnim samoupravama u kojima nije rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom. Rešili smo u protekle četiri godine pitanje vodosnabdevanja u opštini Sombor i Kovačica, a u toku je i priprema projekta za Kikindu", kazao je predsednik Mirović.

Pitanje vodosnabdevanja, prema njegovim rečima, pitanje je koje jeste izraženo ali ne kao pre šest godina.

"Sve što smo obećali, mi smo realizovali. Iza nas su rezultati, ali moramo mnogo više da radimo“, ocenio je Mirović.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.